Business Internaţional

Investitorii au decis: John Flannery, CEO-ul General Electric, a fost demis la doar un an după preluarea poziţiei. Acţiunile cresc cu 15%

Investitorii au decis: John Flannery, CEO-ul General Electric, a fost demis la doar un an după preluarea poziţiei. Acţiunile cresc cu 15%

Autor: Alex Ciutacu

01.10.2018, 15:29 435

CEO-ul General Electric, John Flannery, va părăsi astăzi conducerea companiei, la doar un an după ce a fost numit, potrivit Reuters.

Plecarea lui Flannery pune sub semnul întrebării procesul de reorganizarea demarat de acesta pentru una dintre cele mai cunoscute corporaţii americane. Acesta a promis că va reforma GE într-o companie profitabilă prin reduceri de personal şi închiderea unor segmente de business.

Acţiunile companiei au crescut cu 15% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Până acum, valoarea acţiunilor a scăzut cu aproape 50% de când Flannery a preluat conducerea în luna august a anului trecut.

Plecarea lui Flannery a fost determinată de „un ritm lent al schimbării” sub conducerea acestuia, potrivit surselor interne citate de CNBC.

Acesta va fi înlocuit de H. Lawrence Culp. Jr., care a primit susţinerea unanimă a board-ului, potrivit anunţului companiei.

Culp, cunoscut pentru că a readus pe profit Danaher, a intrat în board-ul GE în luna februarie a acestui an.

Businessul de energie al General Electric, lovit de probleme în legătura cu ultima generaţie de turbine pe gaz, a înregistrat pierderi de 10 miliarde de dolari anul trecut.

 
 
AFACERI DE LA ZERO