Business Internaţional

Investitorii au decis: John Flannery, CEO-ul General Electric, a fost demis la doar un an după preluarea poziţiei. Acţiunile cresc cu 15%

Investitorii au decis: John Flannery, CEO-ul General...

Autor: Alex Ciutacu

01.10.2018, 15:29 439

CEO-ul General Electric, John Flannery, va părăsi astăzi conducerea companiei, la doar un an după ce a fost numit, potrivit Reuters.

Plecarea lui Flannery pune sub semnul întrebării procesul de reorganizarea demarat de acesta pentru una dintre cele mai cunoscute corporaţii americane. Acesta a promis că va reforma GE într-o companie profitabilă prin reduceri de personal şi închiderea unor segmente de business.

Acţiunile companiei au crescut cu 15% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Până acum, valoarea acţiunilor a scăzut cu aproape 50% de când Flannery a preluat conducerea în luna august a anului trecut.

Plecarea lui Flannery a fost determinată de „un ritm lent al schimbării” sub conducerea acestuia, potrivit surselor interne citate de CNBC.

Acesta va fi înlocuit de H. Lawrence Culp. Jr., care a primit susţinerea unanimă a board-ului, potrivit anunţului companiei.

Culp, cunoscut pentru că a readus pe profit Danaher, a intrat în board-ul GE în luna februarie a acestui an.

Businessul de energie al General Electric, lovit de probleme în legătura cu ultima generaţie de turbine pe gaz, a înregistrat pierderi de 10 miliarde de dolari anul trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO