Business Internaţional

Investitorii revin pe Wall Street: indicii câştigă peste 1%, pe fondul rezultatelor pozitive din retail

Investitorii revin pe Wall Street: indicii câştigă peste 1%, pe fondul rezultatelor pozitive din retail
18.08.2010, 10:30 12

Rezultatele bune anunţate de doi dintre marii retaileriamericani precum şi perspectivele unei tranzacţii record înindustria agricolă au impulsionat investitorii de pe burse, indiciireuşind să termine ziua cu creşteri de peste 1%, după evoluţiiapatice în şedinţele anterioare, scrie Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat cu un avans de1,01%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a crescut cu 1,22%,în timp ce Nasdaq Composite s-a apreciat cu 1,26%.

Acţiunile Wal-Mart, cel mai mare grup de retail din lume, aucrescut cu 1,9%, iar titlurile Home Depot, cel mai mare lanţcomercial de bricolaj din SUA, s-au apreciat cu 4,8%, după ceambele companii au raportat profituri peste estimări pentrutrimestrul al doilea.

BHP Billiton a lansat o ofertă nesolicitată de preluare a PotashCorp pentru 39 miliarde de dolari. Potash, cel mai mare producătorde îngrăşăminte din lume, a respins oferta, calificând-o dreptinadecvată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO