Business Internaţional

Iranul acuză Statele Unite şi Arabia Saudită de susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

Iranul acuză Statele Unite şi Arabia Saudită de...

Autor: Mihai Draghici

09.06.2017, 19:08 112

Într-un mesaj de condoleanţe, ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat că atacul terorist "nu va afecta determinarea naţiunii iraniene, dar rezultatul va fi creşterea sentimentelor de ură faţă de Statele Unite şi pentru acoliţi precum Arabia Saudită".

Ministrul iranian al Informaţiilor, Mahmoud Alavai, a declarat că anchetatorii încearcă să stabilească dacă Arabia Saudită a avut vreun rol în atacul terorist de miercuri.

Cu ocazia funeraliilor victimelor, Ali Larijani, preşedintele Parlamentului iranian, a afirmat că Statele Unite sunt versiunea "internaţională" a reţelei teroriste Stat Islamic, acuzând Washingtonul că a vândut democraţia, o referire la un contract de armament semnat recent cu Arabia Saudită, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

La înhumarea victimelor atentatului, mii de persoane au scandat "Moarte Statelor Unite" şi "Moarte pentru Al-Saud", familia regală din Arabia Saudită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO