Business Internaţional

Iranul l-a avertizat pe Kim Jong-un că Trump ar putea renunţa la înţelegerea făcută în Singapore

Iranul l-a avertizat pe Kim Jong-un că Trump ar putea...

Autor: Teodora Marinescu

15.06.2018, 09:44 122

Trump şi Kim Jong-un au convenit marţi să lucreze în scopul denuclearizării complete a Peninsulei Coreene, în schimbul angajamentului Washingtonului de a oferi Phenanului garanţii de securitate.

"Nu ştim cu ce fel de persoană negociază liderul Coreei de Nord. Ar putea să anuleze înţelegerea până să ajungă acasă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Mohammad Bagher Nobakht.

"Acest individ nu reprezintă americanii, iar ei cu siguranţă se vor îndepărta de el la următoarele alegeri", a adăugat acesta.

Donald Trump a anunţat la 8 mai 2018 că retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul. Sâmbătă, liderul de la Casa Albă a declarat că nu va mai sprjini declaraţia comună a liderilor statelor din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7).

Israelul, care a susţinut retragerea Statelor Unite din acordul nuclear, a lăudat summitul din Singapore.

"Este un pas important în denuclearizarea Peninsulei Coreea", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Preşedintele Trump a adoptat o poziţie clară împotriva încercării Iranului de a obţine arme nucleare, cât şi împotriva beligeranţei sale în Orientul Mijlociu", a adăugat acesta.

Trump a informat că este dispus să facă o nouă înţelegere nucleară cu Teheranul, considerând că acordul semnat în timpul Administraţiei Obama a fost un eşec.

Celelalte state implicate în acordul nuclear - Marea Britanie, China, Franţa, Germania şi Rusia - au criticat decizia Statelor Unite de a se retrage şi încearcă să menţină acordul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO