Business Internaţional

Irlanda, dependentă de grâul rusesc şi ucrainean, vrea să-şi îmbunătăţească autosuficienţa alimentară

Irlanda, dependentă de grâul rusesc şi ucrainean, vrea...

Autor: Bogdan Cojocaru

08.03.2022, 00:00 81

Ministrul agriculturii din Irlanda Charlie McConalogue are în plan întâlniri cu asociaţiile agricole pentru a discuta posibile măsuri pentru creşterea securităţii alimentare, pusă în pericol de războiul din Ucraina şi de sancţiunile aferente împotriva Rusiei, scrie Euractiv.

McConalogue a remarcat că fermierii din Ucraina, grânarul Europei, sunt acum implicaţi în efortul de război sau au fost forţaţi să-şi părăsească terenurile.

În calitate de importator net de cereale, dintre care o mare parte provin din Ucraina şi Rusia, Irlanda s-ar putea confrunta cu întreruperi în aprovizionare în următoarele luni, a adăugat el.

Astfel, guvernul încearcă să îmbunătăţească autosuficienţa alimentară a ţării.

Departamentul de Agricultură a adunat o echipă de răspuns rapid pentru a monitoriza şi aborda problemele legate de aprovizionare.

„În momente ca acestea, mâncarea este cea mai importantă resursă a noastră“, a spus McConalogue.

Printre măsurile care urmează să fie luate în considerare se numără solicitarea ca toţi fermierii să cultive cereale pe terenurile lor. În acelaşi scop, Ungaria a interzis săptămâna trecută exporturile de grâu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO