Business Internaţional

Italienii fug în San Marino cu banii în chiloţi şi şosete pentru a scăpa de plata taxelor

Italienii fug în San Marino cu banii în chiloţi şi şosete pentru a scăpa de plata taxelor

Autor: Alexandru Stefan Matei

01.02.2012, 12:06 2363

În încercarea de a scăpa de plata taxelor, mulţi italieni trec graniţa în mica republică San Marino cu sume mari de bani pe care îi ascund în pantofi şi chiloţi pentru a nu îi declara la vamă, scrie The Telegraph.

În condiţiile în care premierul tehnocrat Mario Monti îşi intensifică lupta cu cei care încearcă să scape de plata taxelor, tot mai mulţi italieni apelează la metode inventive pentru a-şi proteja economiile. Speriaţi de ofensiva guvernului împotriva evaziunii fiscale şi subevaluării veniturilor în declaraţiile oficiale, unii italieni încearcă să îşi mute banii în paradisul fiscal San Marino.

Vameşii din San Marino au raportat creşteri masive ale cazurilor în care bărbaţii din Italia încearcă să treacă graniţa cu bani ascunşi în patofi, iar femeile în chiloţi. Unii trec graniţa pe bicicletă cu banii ascunşi în bidoanele de apă. Luna trecută, un ciclist a folosit această metodă pentru a încerca să treacă graniţa cu 10.000 de euro.

Autorităţile recunosc însă că pentru fiecare persoană prinsă sunt alte sute care reuşesc să treacă cu banii pentru a-i depune în băncile din San Marino.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO