Business Internaţional

Jabeur prevesteşte un 2023 "special" şi ţinteşte un titlu de Grand Slam

Jabeur prevesteşte un 2023 "special" şi ţinteşte un...

Autor: Rafael Hekman

31.12.2022, 12:44 24

Ons Jabeur a ratat două ocazii de a deveni prima jucătoare arabă care să cucerească un titlu de Grand Slam la simplu în acest an, dar tunisianca a declarat sâmbătă că anul 2023 poate fi special pentru ea, care i-ar putea aduce împlinirea visului.

Jabeur, ale cărei abilităţi şi personalitate i-au adus fani în întreaga lume în 2022, a fost învinsă de Elena Rybakina în finala de la Wimbledon, înainte de o altă înfrângere dureroasă în faţa lui Iga Swiatek, lidera mondială, în finala de la US Open.

"Eram pregătită să o câştig anul acesta. Dar nu s-a întâmplat şi nu s-a întâmplat cu un motiv. Mă bucur că am avut experienţa a două finale într-un Grand Slam", a declarat Jabeur, numărul doi mondial, înaintea debutului de sezon la Adelaide, citată de Reuters.

"Am muncit foarte mult pentru a îmbunătăţi multe lucruri în timpul pre-sezonului. Sunt mai conştientă de jocul meu. Sunt mai conştientă de corpul meu. Este un lucru grozav. Simt că acest an va fi foarte special pentru mine", a spus ea.

"Am muncit din greu în timpul antrenamentelor şi lovesc bine mingea. Ceea ce trebuie făcut este să joc meciuri bune şi să fac tot ce am făcut la antrenament şi să urmez asta.

"Fac tot posibilul pentru a câştiga un Grand Slam, iar pentru mine, voi face tot ce pot pentru asta. Anul acesta, 2023, este vorba doar de a fi liberă şi de a-mi face jocul pe teren."

Dar Jabeur se aşteaptă să fie testată de rivalele sale, după un sezon feminin mai competitiv ca niciodată, în care Swiatek a cucerit opt titluri şi fostul număr unu mondial Ashleigh Barty s-a retras în luna martie, nu la mult timp după ce australianca a câştigat turneul major de deschidere a sezonului.

"Îmi place ideea de a nu şti cine va câştiga", a spus Jabeur. "Când joci împotriva unui jucător din top 10, este întotdeauna greu de învins. Întotdeauna încercăm să ne menţinem la acel nivel.

"Cu rezultatele sale, Iga ne-a dat multă încredere să mergem după ea şi asta e competitiv, ceea ce e bine pentru că Ash făcea asta, acum Iga face acelaşi lucru".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO