Business Internaţional

Janet Yellen, fosta şefă a Fed şi gardianul finanţelor SUA, recunoaşte că nu şi-a dat seama cât de periculoasă poate ajunge inflaţia

Janet Yellen, fosta şefă a Fed şi gardianul...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2022, 00:00 122

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA, a recunoscut că s-a „înşelat“ anul trecut în legătură cu pericolul pe care-l aduce inflaţia, dar a asigurat că administraţia preşedintelui Joe Biden şi-a concentrat rapid atenţia asupra domolirii creşterii preţurilor, scrie Financial Times.

Ea a făcut aceste comentarii în condiţiile în care Rezerva Federală a declarat război total inflaţiei, iar Biden a făcut prioritară oprirea scumpirilor.

„Cred că m-am înşelat atunci în legătură cu direcţia pe care o va lua inflaţia“, a spus Yellen pentru CNN. O astfel de recunoaştere este ceva rar din partea unui oficial de top din SUA.

„Au fost şocuri mari şi neanticipate asupra economiei care au impulsionat preţurile energiei şi alimentelor şi perturbări pe lanţurile de aprovizionare care ne-au afectat economia rău şi pe care, la acea vreme, nu le-am înţeles pe deplin. Dar le recunoaştem acum“, a adăugat fosta şefă a Fed.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO