Business Internaţional

Japonia şi SUA dezvoltă un model avansat de submarin, alimentat cu baterii similare celor de la maşinile hibride

Japonia şi SUA dezvoltă un model avansat de submarin,...

Autor: Luciana Georgescu

08.08.2014, 15:00 544

Japonia şi SUA vor dezvolta un submarin bazat pe un tip de baterie folosit pentru vehiculele hibride, ceea ce înseamnă că un singur plin va fi suficient pentru a ţine submersibilul sub apă o lună întreagă, scrie AFP.

Colaborarea dintre două naţiuni poate fi văzută drept o modalitate de întărire a alianţei strategice, în contextul în care relaţiile cu China devin din ce în ce mai tensionate, relatează oficiali japonezi ai Ministerului de Apărare.

Colaborarea dintre Japonia şi SUA nu a fost confirmată în mod oficial.

Submarinul ar putea fi utilizat pentru detectarea unor posibile ameninţări, însă nava nu va fi dotată cu armament, relatează publicaţia japoneză Yomiuri Shimbun.

Dezvoltarea unui astfel de submarin ar putea dura până la cinci ani şi ar putea costa guvernul japonez circa 25 de milioane de dolari.

Celulele de carburant nu generează emisii, astfel că submarinul aflat în fază de proiect ar putea fi considerat un vehicul eco.

Japonia este lider mondial în proiectarea de tehnologii, în timp ce SUA este un jucător important  în dezvoltarea modalităţilor de stocare a hidrogenului.

Japonia a anunţat în iunie un proiect similar ce ar putea fi dezvoltat în colaborare cu Australia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO