Business Internaţional

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, cere statelor membre NATO să respecte angajamentele de creştere a cheltuielilor militare

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, cere...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.02.2018, 08:06 47

În cadrul unei vizite oficiale în Norvegia, Stoltenberg, a afirmat că statele membre NATO au făcut unele progrese în ceea ce priveşte bugetul de apărare, însă a atras atenţia că doar câteva state au reuşit să atingă obiectivul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

”Liderii statelor membre au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult. NATO se confruntă cu tot mai multe provocări: o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă” a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avut o întrevedere cu prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg. Liderul NATO a atras atenţia Norvegiei că este singurul stat membru NATO ce are frontieră directă cu Rusia şi nu a alocat 2% din PIB pentru apărare. Prim-ministrul Norvegiei a replicat, afirmând că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO