Business Internaţional

John Kerry pledează pentru "o lume fără arme nucleare" într-o vizită istorică în Hiroshima

John Kerry pledează pentru "o lume fără arme nucleare"...

Autor: Roxana Maciuca

11.04.2016, 16:41 194

Kerry, primul secretar american de Stat care vizitează Hiroshima de la atacul nuclear, a precizat că şi preşedintele american Barack Obama ar dori să viziteze oraşul din sudul Japoniei, dar nu ştie dacă programul aglomerat al liderului american îi va permite să facă acest lucru în cadrul vizitei din Japonia cu ocazia summitului G7.

Kerry a vizitat Muzeul şi Memorialul pentru Pace din Hiroshima, unde sunt expuse fotografii cu victimele desfigurate ale atacului nuclear din 1945.

"Este o expoziţie cutremurătoare. Este o expoziţie care sfidează violenţele. (...) Ne reaminteşte cât de mare este obligaţia pe care o are fiecare dintre noi în viaţa publică ... aceea de a crea şi a asigura o lume fără arme nucleare", a declarat Kerry la o conferinţă de presă.

După turul efectuat de Kerry şi miniştri de Externe ai statelor care fac parte din grupul G7, oficialii şi-au reafirmat angajamentul de a crea o lume fără arme nucleare, obiectiv mai greu de îndeplinit din cauza provocărilor repetate lansate de Coreea de Nord şi a destabilizărilor de la nivelul securităţii din Siria şi Ucraina.

Miniştri din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite au depus coroane de flori albe la memorialul victimelor care au murit în atacul nuclear de pe 6 august 1945, soldat cu 140.000 de morţi până la finalul acelui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO