Business Internaţional

Kim Jong-un a supervizat testarea unui „lansator de rachete multiplu”

Kim Jong-un a supervizat testarea unui „lansator de rachete multiplu”

Autor: Andrei Vacaru

25.08.2019, 12:04 56

Preşedintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, a supervizat sâmbătă testarea unui „lansator de rachete multiplu”, a informat duminică agenţia nord-coreeană de presă KCNA, citată de The Guardian.

Potrivit analiştilor, acesta pare a fi al patrulea astfel de test realizat de Coreea de Nord de la summit-ul dintre Kim şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, din februarie. În acel moment discuţiile privind denuclearizarea nu au dus la niciun acord.

Coreea de Nord este nevoită să dezvolte arme de acest tip pentru a contracara „ameninţările militare în creştere şi ofensiva dusă de forţele ostile”, a declarat preşedintele Kim Jong-un. El a mai spus că oamenii de ştiinţă care au dezvoltat rachetele sunt „o comoară (...) care nu poate fi dată la schimb pentru nimic”.

Agenţia de stat KCNA a anunţat sâmbătă că Phenianul „nu îşi va da securitatea naţională la schimb pentru ridicarea sancţiunilor”.

Garda de Coastă a Japoniei a informat încă de sâmbătă dimineaţă că a detectat un nou proiectil lansat de Coreea de Nord, în timp ce agenţia sud-coreeană Yonhap a relatat că au fost testate două rachete.

Administraţia prezidenţială a Coreei de Sud a anunţat că va ţine o întrevedere a Consiliului Naţional de Securitate pe tema testelor recente efectuate de nord-coreeni.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667