Business Internaţional

La criza de energie din Texas a contribuit o eroare de preţ

La criza de energie din Texas a contribuit o eroare de preţ

Autor: Bogdan Cojocaru

08.03.2021, 00:00 184

Operatorul reţelei electrice din Texas Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) a comis o eroare de evaluare a preţului de 16 miliarde de dolari în săptămâna valului de zăpadă şi îngheţ care a dus la întreruperi de energie electrică în tot statul, a constatat o organizaţie indepedentă care monitorizează piaţa de energie a statului american. ERCOT a menţinut preţurile de piaţă ale energiei prea sus timp de mai mult de o zi după ce penele de curent extinse au încetat târziu în ziua de 17 februarie, se arată într-o analiză a Potomac Economics.

În mod separat, agenţia de rating Moody’s Investors Service a retrogradat ERCOT cu o treaptă, de la A1 la Aa3, şi a revizuit perspectivele de credit ale operatorului de reţea la „negative“. Consiliul de administraţie al ERCOT l-a destituit pe directorul executiv Bill Magness în condiţiile în care penele de curent i-au lăsat pe texani fără căldură, curent şi apă timp de mai multe zile. Mulţi dintre directorii ERCOT au demisionat în ultimele zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO