Business Internaţional

La nivel global, una din trei companii mici a fost nevoită să îşi reducă numărul de angajaţi pentru a gestiona criza generată de coronavirus

La nivel global, una din trei companii mici a fost...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2020, 18:31 63

La nivel global, una din trei companii mici a fost nevoită să îşi reducă numărul de angajaţi pentru a trece în luna mai peste criza generată de coronavirus, arată un sondaj citat de Reuters.

Aproape 26% din business-urile mici şi medii chestionate de Facebook, în parteneriat cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Banca Mondială, au declarat că şi-au închis uşile între ianuarie şi mai 2020. Sondajul ia în calcul peste 30.000 de business-uri mici din peste 50 de ţări.

Dintre companiile care au rămas deschise când a fost realizat studiul, adică între 28 şi 31 mai, aproape 66% au declarat vânzări mai mici în ultimele 30 de zile comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru a gestiona problema, una din trei firme mici care încă au rămas deschise a trebuit să îşi reducă forţa de muncă.

„Pandemia de COVID-19 nu reprezintă doar o urgenţă sanitară; este, de asemenea, o criză financiară ce loveşte mult mai puternic business-urile mici şi mijlocii”, reiese din raport.

În plus, sectoarele concentrate pe consumatori au fost afectate extrem de grav. Aproape 54% din agenţiile de turism şi 47% din business-urile care operează în sectorul ospitalităţii au fost închise în timp ce s-a efectuat sondajul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO