Business Internaţional

La propunerea unor consilieri americani, Bundesbank, banca centrală a Germaniei, ar putea elimina sute de locuri de muncă pentru a se „moderniza”

La propunerea unor consilieri americani, Bundesbank,...

Autor: Bogdan Cojocaru

26.09.2023, 00:02 59

Şefii de la Bundesbank, până la înfiinţarea BCE cea mai puternică bancă centrală din Europa, sunt ocupaţi până peste cap  cu un plan de „modernizare” menit să desfiinţeze sute de locuri de muncă şi să reformeze practicile de lucru, scrie Financial Times.

Noile măsuri sunt propuse de un grup de consultanţi pentru management şi ar veni în condiţiile în care banca centrală a Germaniei se confruntă cu critici politice legate de pierderile uriaşe, în creştere, pe care le înregistrează.

Nervozitatea se acumulează la această instituţie secretoasă, conservatoare, dar de bază pentru establishmentul german de când Joachim Nagel a devenit preşedinte anul trecut şi a angajat Boston Consulting Group pentru a face banca mai agilă şi mai eficientă, spun surse apropiate situaţiei. „Entuziasmul în rândul personalului este la pământ”, povesteşte un insider.

„BCG nu ştie nimic despre cum funcţionează o bancă centrală. Compară politica monetară cu o linie de asamblare auto, ceea ce este o bazaconie.” Consultanţii intenţionează să reducă personalul neînlocuindu-i pe mulţi dintre baby-boomerii care se vor pensiona în următorii patru ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO