Business Internaţional

Lehman Brothers se pregăteşte să iasă din faliment

Foto AFP

Lehman Brothers se pregăteşte să iasă din faliment

Autor: Anca Dumitrescu

04.07.2011, 00:03 710

Lehman Brothers, banca americană de investiţii a cărei prăbuşirea cauzat criza financiară mondială, ar putea ieşi din faliment pânăîn primăvara anului viitor după ce a ajuns la un acord cuinstituţiile cărora le datorează bani.

Mai mulţi creditori ai Lehman Brothers faţă de care ban­ca areobligaţii financiare de peste 100 de miliarde de dolari (69 mld.euro) sunt de acord cu un plan de reorganizare care ar permiteinstituţiei ieşirea din cel mai mare faliment produs vreo­dată înStatele Unite, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Un număr de30 de bănci, fonduri de hedging şi alţi cre­ditori s-au angajat înscris să sprijine planul propus de banca aflată sub administrarespecială, în conformitate cu legea falimentului din SUA (Chapter11).

Creditorii au convenit să nu îşi promoveze propriile propuneriatâta timp cât planul Lehman Brothers păstrează un sprijinsuficient, iar banca va ieşi din faliment până la 31 martie 2012.Banca speră să distribuie circa 65 mld. dolari creditorilor alecăror cereri se ridică la 322 mld. dolari.

Directorul general al Lehman Brothers Bryan Marsal a declarat căplanul este un compromis "corect şi rezonabil", care va acceleraprocedura de faliment şi va permite evitarea unor litigii de lungădurată.

Lehman Brothers a făcut cerere de intrare în faliment pe 15septembrie 2008, cu active de 639 de miliarde de dolari, iarprăbuşirea băncii a declanşat criza financiară mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO