Business Internaţional

Liderii Uniunii Europene exprimă preocupare în legătură cu ideile evocate de Donald Trump

Liderii Uniunii Europene exprimă preocupare în...

Autor: Mihai Draghici

03.02.2017, 19:32 101

Mulţi dintre liderii europeni au evidenţiat diferenţa fundamentală de abordări în privinţa gestionării imigraţiei şi raportării la relaţia transatlantică.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a catalogat drept "inacceptabile" presiunile exercitate de Donald Trump prin declaraţiile făcute.

"Multe ţări trebuie să înţeleagă că locul lor este în primul rând în Uniunea Europeană, mai degrabă decât în relaţii de tip bilateral cu Statele Unite", a atras atenţia Francois Hollande.

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a notat că este aproape imposibil să se ajungă la acorduri cu Donald Trump. "Este aproape imposibil, deoarece comunicăm cu Statele Unite în principal prin Twitter", a precizat ea, conform agenţiei Associated Press.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a catalogat deja Statele Unite drept "ameninţare", după o serie de comentarii negative făcute de Donald Trump la adresa Uniunii Europene.

"Este necesar să configurăm modul în care ne definim rolul în lume, acest lucru fiind esenţial pentru remedierea relaţiilor transatlantice", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Referindu-se la ideile exprimate de Donald Trump despre Alianţa Nord-Atlantică, Francois Hollande a precizat: "Cine ştie ce vrea cu adevărat preşedintele Statelor Unite".

"Donald Trump trebuie judecat după acţiuni, nu după retorica din campanie. Însă deja a trecut la acţiuni îngrijorătoare", a spus cancelarul Austriei, Christian Kern.

"Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile chiar nu sunt valorile pentru care lupt eu", a remarcat premierul din Luxemburg, Xavier Bettel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO