Business Internaţional

Liderul ucrainean Volosimir Zelenski face apel la sprijinul evreilor americani: Acesta este pur şi simplu un comportament nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru în alt mod

Liderul ucrainean Volosimir Zelenski face apel la...

Autor: Mihaela Ionita

07.03.2022, 22:16 961

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel luni la sprijinul evreilor americani. „Acesta este pur şi simplu un comportament pur nazist”, a spus el la Conferinţa preşedinţilor organizaţiilor evreieşti americane.

„Acesta este pur şi simplu un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru în alt mod", a declarat Zelenski la Conferinţa preşedinţilor organizaţiilor evreieşti americane, în timp ce a continuat să facă presiuni pentru mai multe avioane de luptă din partea Occidentului şi pentru o zonă de interdicţie aeriană pe care NATO a respins-o până acum.

Zelenskiy a parcurs o listă a oraşelor şi localităţilor despre care a spus că au fost distruse de forţele ruseşti, în timp ce ucrainenii, depăşiţi numeric, luptau cu tot ce aveau, chiar şi atunci când nu aveau arme, potrivit Reuters.

„Se aruncă sub tancuri - doar ca să înţelegeţi ce se întâmplă aici", a declarat liderul ucrainean, într-o convorbire pe Zoom.

Ruşii nu îi lasă pe oameni să părăsească oraşele şi localităţile pe care le-au atacat, nu permit aducerea de alimente şi apă şi deconectează internetul, televiziunea şi electricitatea, a mai spus el. „Toate acestea s-au întâmplat şi în timpul nazismului”, a adăugat preşedintele.

Zelenskiy a declarat că 13 persoane au murit luni după bombardarea unei brutării din Kiev, iar duminică 50 de copii bolnavi de cancer au fost mutaţi după ce o rachetă a lovit un spital pediatric din oraş.

Rusia numeşte campania pe care a lansat-o pe 24 februarie o „operaţiune militară specială” pentru a dezarma Ucraina şi a înlătura liderii pe care îi descrie ca fiind neonazişti. Ucraina şi aliaţii săi numesc acest lucru un pretext pentru o invazie în vederea cuceririi naţiunii de 44 de milioane de locuitori.

Amploarea asaltului rusesc asupra ţării a fost la fel de neaşteptată şi devastatoare precum au fost atacurile din 11 septembrie 2001 pentru americani, a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO