Business Internaţional

Locurile misterioase unde sunt „parcate” avioanele care nu mai zboară din cauza coronavirusului. Cât costă zilnic parcarea unei aeronave scoase din circulaţie

Locurile misterioase unde sunt „parcate” avioanele...

Autor: Andra Stroe

28.03.2020, 22:07 649

Din cauza scăderii abrupte a cererilor de bilete de avion, precum şi a restricţiilor de zbor către tot mai multe destinaţii internaţionale, Delta şi American Airlines, doi dintre cei mai mari transportatori aerieni din lume, au anunţat planurile de a lăsa la sol un total de peste 1.000 de aeronave. Southwest Airlines a spus că a parcat deja 20 de avioane 737-700 în weekend.

Nevoia de a parca avioane inactive este una dintre mai multe provocări cu care se confruntă industria aviatică, care raportase, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus doar profituri record şi investise puternic în noi rute, aeroporturi noi şi avioane mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Ca urmare a pandemiei COVID-19, companiile aeriene americane au redus capacitatea cu peste 1,4 milioane de locuri - 6%, doar în ultima săptămână. Unele dintre cele mai aglomerate aeroporturi ale ţării au devenit oraşe fantomă, traficul de pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles a scăzut cu 38% în a doua săptămână a lunii martie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit companiei de analiză a datelor Placer.

Unele companii aeriene, inclusiv compania aeriană low cost Spirit, încearcă să compenseze pierderile, oferind bilete pentru un preţ de doar 18 dolari, plus taxe. Se pare că marile companii aeriene elaborează planuri pentru o potenţială oprire a tuturor zborurilor de pasageri din cauza scăderii cererii şi a focarelor de coronavirus în rândul angajaţilor din industria aviatică, potrivit Wall Street Journal, care citează surse anonime.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO