Business Internaţional

Londra şi-a retras mai mulţi spioni după ce Rusia şi China au accesat documentele lui Snowden

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Iuliana Enache

14.06.2015, 13:10 243

Serviciile de informaţii MI6, care operează în străinătate şi au ca misiune să apere interesele Marii Britanii, şi-au retras agenţii din câteva ţări, afirmă publicaţia, citând oficiali de la biroul premierului David Cameron, de la Ministerul de Interne şi serviciile de informaţii.

Statele Unite vor ca Snowden să fie adus în faţa justiţiei după ce a publicat documente secrete, a fugit din ţară şi a primit azil la Moscova în 2013. Snowden ar fi descărcat 1,7 milioane de documente secrete înaunte de a fugi din Statele Unite.

Potrivit BBC, oficialii din cadrul serviciilor de informaţii au avertizat de multă vreme asupra pericolelor reprezentate de informaţiile dezvăluite de Snowden şi a potenţialului lor impact asupra siguranţei cetăţenilor britanici.

Rusia şi China au reuşit să acceseze documentele criptate, care conţin detalii ale unor tehnici secrete ale serviciilor de informaţii ce pot permite identificarea spionilor britanici şi americani, susţine cotidianul.

Totuşi un oficial din cadrul biroului lui Cameron a declarat că nu există "dovezi că cineva ar fi fost afectat".

O purtătoare de cuvânt a lui Cameron a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de Reuters, iar reprezentanţii serviciilor britanice de informaţii nu a răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO