Business Internaţional

LONGi, cel mai mare producător de panouri solare din lume, avertizează: panourile sunt prea ieftine pentru ca jucătorii din piaţă să poată supravieţui

LONGi, cel mai mare producător de panouri solare din...

Autor: Alex Ciutacu

09.03.2024, 19:00 59554

Compania chineză LONGi Green Energy Technology, cel mai mare producător de panouri solare din lume, face apel la guvernul din Beijing să controleze preţurile, în contextul în care excesul de capacitate şi competiţia ridicată din piaţă împinge producătorii spre faliment, potrivit Bloomberg.

Guvernul chinz ar trebui să introducă reguli noi pentru a descuraja companiile care vin la licitaţii cu preţuri sub costul de producţie, a declarat Zhong Baoshen, preşedinte LONGi, într-un interviu acordat Shanghai Securities News.

Industria de panouri solare din China este afectată de reducerea producţiei şi de concedieri, deşi instalările de fotovoltaice s-ar putea menţine şi în 2024 la nivelul record atins în 2023.

Anul trecut, Gao Jifan, preşedintele Trina Solar, a avertizat la finalul anului trecut că toate companiile mici vor fi zdrobite de preţurile foarte mici.

Unii productorii care câştigă licitaţii vin cu preţuri sub piaţă şi livrează panouri de slabă calitate, ceea ce afectează producătorii care investesc mai mult în inovaţii tehnologice, descurajându-i să vină cu produse mai bune, a declarat Zhong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO