Business Internaţional

Louis Camilleri, CEO-ul gigantului italian Ferrari, care a ajutat compania să se menţină pe linia de plutire în ciuda pandemiei de coronavirus, şi-a dat demisia la numai doi ani după ce a fost numit în funcţie

Louis Camilleri, CEO-ul gigantului italian Ferrari, care...

Autor: Eduard Ivanovici

11.12.2020, 12:56 361

Louis Camilleri, CEO-ul gigantului italian Ferrari, şi-a dat demisia invocând o serie de motive personale, în condiţiile în care a fost numit în funcţie în urmă cu doi ani. Între timp, producătorul se pregăteşte să-şi mărească numărul de modele hibride şi să lanseze primul SUV din istoria companiei, transmite agenţia de ştiri Reuters.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Camilleri, în vârstă de 65 de ani, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în urmă cu câteva săptămâni, starea de sănătate a fostului CEO deteriorându-se constant după diagnosticare. Momentan, Camilleri se tratează la domiciliu, însă boala nu reprezintă singurul motiv pentru care a ales să se retragă, au adăugat sursele.

De asemenea, Camilleri şi-a dat demisia şi din poziţia de preşedinte executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro.

Camilleri a fost numit CEO al Ferrari în iulie 2018 după moartea subită a fostului director executiv Sergio Marchionne. Astfel, Ferrari a devenit una dintre cele mai performante firme din industria auto în ultimii doi ani, nivelul cererii rămânând la niveluri înalte în ciuda pandemiei de coronavirus.

Preţul acţiunilor a stabilit luna trecută un nou maxim istoric şi a ajuns la 182,95 de euro pe bursa de la Milano. În urma anunţului lansat de Camilleri, acţiunile au scăzut cu 0,6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO