Business Internaţional

Macron îî acordă lui Bernaurd Arnault, fondatorul imperiului LVMH, cea mai înaltă distincţie a statului Francez, Legiunea de Onoare. La ceremonia de premiere a celui mai bogat om din lume au participat Elon Musk, Beyonce, Jay-Z şi Regina Iordanului

Macron îî acordă lui Bernaurd Arnault, fondatorul...

Autor: Valeriu Dănilă

14.03.2024, 17:58 198

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a decorat pe cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, în cadrul unei ceremonii la care au asistat Beyonce şi Elon Musk, scrie Daily Tribune.

Macron i-a acordat lui Bernard Arnault cea mai înaltă distincţie a ţării, Marea Cruce a Legiunii de Onoare, la evenimentul de miercuri seară, conform administraţiei prezidenţiale.

Printre invitiaţii de top s-au numărat Beyonce şi soţul acesteia, Jay-Z, Regina Rania a Iordaniei, şi al treilea cel mai bogat om din lume, Elon Musk.

Bernard Arnault este fondatorul LVMH, companie care este „premium partner” al Jocurilor Olimpice de la Paris din perioada 26 iulie-11 august.

LVMH este un gigant în industria luxului, grupul deţinând branduri în fashion, bijuterii, parfurmuri şi alcool.

Averea lui Bernard Arnault şi a familiei sale este estimată la aproximativ 219 de miliarde de euro de către Forbes, făcându-l cel mai bogat om din lume, înaintea lui Jeff Bezos şi Elon Musk.

O persoană apropiată preşedintelui a declarat că Macron a ţinut un discurs filosofic pe tema timpului, explicând modul în care Arnault a reuşit „să prevadă şi construiască pentru viitor”.

Aproximativ 3.000 de persoane primesc Legiunea de Onoare a Franţei pe an, printre care 400 de străini pentru „servicii aduse Franţei” sau pentru merite în promovarea drepturilor omului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO