Business Internaţional

Marea Britanie anunţă asistenţă umanitară suplimentară pentru Ucraina

Marea Britanie anunţă asistenţă umanitară...

Autor: Mihai Draghici

10.06.2023, 16:26 34

Guvernul Marii Britanii a anunţat, sâmbătă, asistenţă umanitară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 16 milioane de lire sterline (18,7 milioane de euro), în contextul inundaţiilor cauzate de distrugerea barajului Kahovka.

"Marea Britanie a decis astăzi asistenţă umanitară suplimentară, în valoare de 16 milioane de lire sterline, în contextul în care Ucraina se confruntă cu efectele inundaţiilor cauzate de distrugerea barajului Nova Kahovka, care au afectat 42.000 de persoane din regiunea Herson, şi pe fondul continuării atacurilor ruse", a transmis Guvernul de la Londra, conform unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Fondurile vor ajunge la organizaţiile umanitare care le oferă asistenţă persoanelor rămase fără locuinţe în urma inundaţiilor. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de distrugerea barajului Hidrocentralei Kahovka, de pe Fluviul Nipru.

Până în prezent, Marea Britanie a oferit Ucrainei asistenţă umanitară în valoare de 220 de milioane de lire sterline (257 de milioane de euro), de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO