Business Internaţional

Marea Britanie, viitorul sef al UE cu agenda pro-business

10.06.2005, 18:30 22

Marea Britanie vine cu un program care sa sustina mediile de afaceri o data cu preluarea presedintiei UE luna viitoare, spun specialisti citati de EUObserver.

O nota informativa, trimisa liderilor de grupari politice in Parlamentul European inainte de intålnirea cu ministrii britanici de astazi, subliniaza ca prioritate usurarea proceselor aferente mediului de afaceri. Aflata la sefia UE, considera analistii, Marea Britanie se va concentra pe trei mari puncte: legislatia din industria chimica, directivele de servicii si planul cu privire la actiunile intreprinse dupa serviciile financiare.

Legislatia cu privire la produsele chimice, care va impune standarde ridicate din motive medicale si industriale, se afla printre problemele controversate ale UE si a fost criticata des de ecologisti.

Documentul informativ mentiona faptul ca beneficiilor aduse de noua legislatie li se vor aplica si considerente legate de competitivitate.

Alegatorii francezi s-au temut de ceea ce vad a fi o Europa condusa de englezi dupa principiile pietei libere, fapt ce ar putea rezulta in pierderea protectiei sociale si a joburilor. Analistii spun ca Londra va profita de pozitia defavorizata pe care o are Chirac in urma referendumului.

andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO