Business Internaţional

Marine Le Pen denunţă "eşecul" monedei euro, cerând revenirea la monedele naţionale

Marine Le Pen denunţă "eşecul" monedei euro, cerând revenirea la monedele naţionale

Autor: Departamentul Externe

06.07.2015, 18:38 924

Discutând rezultalele referendumului de duminică din Grecia, Marine Le Pen, preşedinta partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, a declarat, în cadrul unui interviu acordat postului francez BFM TV, că "BCE trebuie să înceteze imediat să mai facă abuz de putere şi să nu mai priveze Grecia de lichidităţi".

"Sunt de părere că trebuie să constatăm eşecul monedei euro şi să ne concentrăm pe organizarea unui proces de revenire la monedele naţionale", a adăugat Marine Le Pen.

În plus, duminică, în cadrul emisiunii Brunch Politique, difuzată la Radio Sud, Marine Le Pen a adus în discuţie revenirea tatălui său în partidul de extremă-dreapta.

"Dacă la 87 de ani Jean-Marie Le Pen vrea să declare război partidului şi preşedintei lui, e liber să facă ce vrea. Eu voi lupta pentru copiii mei", a declarat preşedinta partidului Frontul Naţional. "Jean-Marie Le Pen trece printr-un proces de autoradicalizare, care îi este dăunător […] Nu vreau să admit ideea că Jean-Marie Le Pen are intenţia de a se împotrivi voinţei susţinătorilor partidului", a continuat ea.

Candidata la alegerile din provincia Nord-Pas-de-Calais-Picardie a criticat, de asemenea, şi atacurile permanente ale tatălui său la adresa lui Florian Philippot, vicepreşedintele partidului Frontul Naţional: "În atacurile sale, ţinteşte, în mod clar, asupra orientării sexuale a lui Florian Philippot, este josnic". Cu toate acestea, impactul pe care îl are fronda tatălui său, fondatorul partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, este nesemnificativ.

"Celor care nu vor nici să-l susţină pe Jean-Marie Le Pen, nici să creeze o sciziune în partid nu le rămâne decât să-l privească în faţă", a avertizat Marine Le Pen.

Marine Le Pen se află în conflict cu tatăl său, Jean-Marie Le Pen, după ce a încercat să-l excludă din partidul Frontul Naţional. Fostul preşedinte al partidului de extremă-dreapta, în vârstă de 87 de ani, a fost suspendat la începutul lui mai, după ce a reiterat declaraţii controversate cu privire la lagăre de exterminare naziste. Însă, tribunalul a declarat "nulă şi neavenită" această decizie.

AFACERI DE LA ZERO