Business Internaţional

Marşul Nvidia este de neoprit: Compania a raportat în al doilea trimestru venituri de 13,51 de miliarde de dolari, mult peste aşteptările analiştilor. Segmentul Data Center, aflat în spatele boom-ului AI, a avut o creştere cu 171% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Marşul Nvidia este de neoprit: Compania a raportat în...

Autor: Valeriu Dănilă

24.08.2023, 10:30 242

Acţiunile Nvidia au crescut cu 6% în sesiunea de tranzacţionare post-market de miercuri după ce compania a raportat veniturile din al doilea trimestru şi s-a arătat optimistă pentru perioada următoare, scrie CNBC.

Astfel, Nvidia a înregistrat venituri de 13,51 de miliarde de dolari comparativ 11,22 aşteptate de analişti.

Compania a declarat că se aşteaptă la venituri fiscale pentru trimestrul al treilea de aproximativ 16 miliarde de dolari, peste estimarea de 12,61 de miliarde de dolari făcută de Refinitiv.

Cifrele de vânzări şi previziunile optimiste arătă cât de importante au devenit plăcile video în susţinerea boom-ului AI. Cipurile AI A100 şi H100 produse de Nvidia sunt necesare pentru a construi şi rula aplicaţii AI precum ChatGPT.

La conferinţa organizată cu investitorii, CFO-ul Colette Kress a spus că Nvidia nu va fi afectată de restricţiile propuse de administraţia Biden la exportul de plăci video.

„Având în vedere puterea cererii pentru produsele noastre la nivel mondial, nu anticipăm că restricţiile de export pentru plăci video, dacă sunt adoptate, ar avea un impact material imediat asupra rezultatelor noastre financiare”, a explicat aceasta.

Chiar şi înainte de raportul prezentat miercuri, preţul acţiunilor Nvidia s-a triplat pe parcursul acestui an, devenind cea mai performantă companie din S&P 500.

Performanţa companiei a fost susţinută de business-ul de data center, care include cipurile AI, pe măsură ce Alphabet, Amazon şi Meta şi-au înlocuit procesoarele cu unele de ultimă generaţie. Astfel, Nvidia a înregistrat venituri de 10,32 de miliarde de dolari pentru această divizie, o creştere cu 171% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi peste estimările de 8,03 miliarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO