Business Internaţional

Măsuri fără precedent: Slovacia mobilizează mii de soldaţi şi pompieri pentru a testa întreaga populaţie de 5,5 milioane de oameni. Ţara intră parţial în lockdown

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

23.10.2020, 16:52 16324

Slovacia mobilizează mii de soldaţi şi pompieri pentru a testa întreaga populaţie de 5,45 milioane de oameni a ţării, într-o încercare de a evita un lockdown total, potrivit The Telegraph.

Presa internaţională notează că Slovacia va organiza 5.000 de spaţii de testare.

Slovacia a decis săptămâna aceasta să treacă la un lockdown parţial, unde majoritatea şcolilor se închid iar populaţia nu trebuie să iasă din casă decât pentru muncă, cumpărături esenţiale şi plimbări în natură, a anunţat premierul Igor Matovic, joi, citat de Reuters.

După ce a trecut de primul val al pandemiei cu una dintre cele mai mici rate de infectare din Europa, Slovacia se confruntă cu o creştere accelerată a numărului de cazuri noi, ceea ce împinge autorităţile spre noi restricţii.

„Este ultima soluţie pe care o avem pentru a evita un lockdwon total, soluţie pe care multe alte ţări au ales-o deja. Acesta val a venit de 100 de ori mai puternic decât primul”, a spus Matovic în faţa jurnaliştilor.

Majoritatea şcolilor din ţară vor fi închise începând de luni. Noile măsuri anunţate se adaugă restricţiilor deja existente în societate, cum ar fi închiderea restaurantelor la interior şi a sălilor de evenimente, precum şi a piscinelor, sălilor de fitness şi a teatrelor.

Matovic a confirmat ieri planul de a testa gratuit întreaga populaţie, prin teste rapide, care sunt mai puţin eficiente decât testele PCR.

Slovacia a raportat astăzi 2.581 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus şi 19 decese noi, ducând totalul la 37.911 îmbolnăviri şi 134 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO