Business Internaţional

McDonald's renunţă la cartofii prăjiţi ca singura opţiune low-cost

McDonald's renunţă la cartofii prăjiţi ca singura...

Autor: Ştefan Stan

29.09.2013, 16:08 13212

McDonald’s a anunţat că va acorda clienţilor posibilitatea de a alege între salată, fructe sau legume ca substitut pentru cartofii prăjiţi, scrie ABC News. 

McDonald's va începe să implementeze schimbarea de anul viitor, clienţii putând să aleagă ca opţiune low-cost din meniu salata în loc de cartofi prăjiţi. Ideea deja este implementată în unele ţări, precum Franţa.

Lanţul de fast-food deţine peste 34.000 de restaurante în jurul lumii. Reprezentanţii susţin că schimbarea se va produce în următorii 3 ani în 30-50% din restaurante, urmând ca până în 2020 să fie acoperite toate regiunile.

Într-un interviu, CEO McDonald’s, Donald Thompson, a declarat că „doreşte să promoveze mâncarea sănătoasă care să „prindă” la clienţi”. El a adăugat că ar putea să importe unele dintre alternativele oferite regional, precum porumb sau kiwi pe baţ, şi să le adopte în mai multe restaurante McDonald’s din jurul lumii. 

Compania americană a anunţat că va face pachetele pentru mâncarea sănătoasă mai atrăgătoare pentru copii. Părinţii vor putea în continuare să comande băuturi carbogazoase pentru Happy Meal-uri, însă McDonald's susţine că va promova numai laptele, sucul natural şi apa.

Anunţul a fost făcut de McDonald's în condiţiile în care compania se confruntă cu criticism din partea organizaţiilor pentru sănătate, pentru că promovează obiceiuri nesănătoase.

McDonald's a avut anul trecut primul declin în vânzări după o perioadă mare de timp în care şi-a intrecut rivalii, din cauza schimbărilor constante în preferinţele clienţilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO