Business Internaţional

Medvedev a prezentat noua moneda internationala la G8

12.07.2009, 17:56 26

Presedintele rus Dmitri Medvedev a readus in discutie ideea inlocuirii dolarului american din rezervele monetare internationale cu o moneda speciala, prezentand publicitatii o mostra a acesteia pe care a denumit-o "moneda unei viitoare lumi unite", scrie Bloomberg.
"Aceasta este noua moneda", a declarat Medvedev in fata reporterilor imediat dupa reuniunea membrilor G8 care a avut loc in localitatea italiana L'Aquila. "O puteti vedea si o puteti chiar atinge", a precizat presedintele rus. Noua moneda, care poarta sloganul UE "Unitate in diversitate", a fost fabricata in Belgia. Problema introducerii unei monede supranationale "ingrijoreaza pe toata lumea in prezent, chiar si pe creatorii si producatorii de monede", a declarat liderul politic rus, precizand ca moneda demonstrativa "arata ca ei se pregatesc pentru lansare, ceea ce reprezinta un semn pozitiv ca statele incep sa inteleaga gradul de interdependenta care le leaga".
Medvedev a cerut de mai multe ori ca dolarul american sa fie inlocuit cu alte monede regionale in rezervele monetare internationale, ca parte a unui plan de masuri care sa contracareze criza financiara, exprimandu-si indoielile cu privire la viitorul monedei SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO