Business Internaţional

Melinda Gates ar putea deveni a doua cea mai bogată femeie din lume în urma divorţului, cu o avere estimată la 73 de miliarde de dolari

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

05.05.2021, 14:54 431

Melinda Gates, cunoscută pentru activităţi filantropice şi susţinătoare a drepturulor femeilor, ar putea deveni a doua cea mai bogată femeie din lume, cu o avere netă de aproximativ 73 de miliarde de dolari.

În urma petiţei de divorţ depuse luni în Seattle, Washington, Melinda Gates a declarat că mariajul ei cu fostul CEO Microsoft Bill Gates „s-a stricat în mod iremediabil”, solicitându-le instanţelor de judecată să împartă averea cumulată a cuplului – 146 de miliarde de dolari.

O împărţire 50/50 este extrem de plauzibilă întrucât cuplul nu a semnat un contract prenupţial, iar legile statului Washington spun că părţile implicate trebuie să îşi împartă activele în mod egal.

În acest caz, Melinda Gates ar deveni a doua cea mai bogată femeie la nivel mondial, depăşită doar de proprietara de 67 de ani a imperiului L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers, care valorează circa 83 de miliarde de dolari.

Conform Bloomberg Billionaires Index, Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 146 de miliarde de dolari. Miliardarul ar fi fost cu 40 de miliarde de dolari mai bogat dacă nu ar fi efectuat donaţii prin intermediul Bill and Melinda Gates Foundation.

Prin contrast, MacKenzie Scott – fosta soţie a lui Jeff Bezos, cel mai bogat om la nivel global – a obţinut o avere de 38 de miliarde de dolari, ajungând între timp la peste 60 de miliarde. În prezent, Scott este a patra cea mai bogată femeie din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO