• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Business Internaţional

Mercedes-Benz va produce prima maşină electrică, EQ, până în 2020

Mercedes-Benz va produce prima maşină electrică, EQ, până în 2020

Autor: Mediafax

03.11.2016, 10:57 154

Modelul de producţie va avea la bază modelul EQ, un autovehicul electric cu aspectul unui SUV Coupé, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016, în septembrie. Cu o autonomie de până la 500 de kilometri, EQ este o parte a strategiei corporate pentru mobilitatea viitorului, exprimată de strategia CASE - Conectat, Autonom, Servicii Integrate şi Electric Drive, arată comunicatul.

Mercedes-Benz Cars îşi propune să aibă în portofoliul său peste zece autovehicule în întregime electrice până în anul 2025. Noile autovehicule electrice pot fi construite în cadrul reţelei globale de producţie existente, cu fabrici pe patru continente. „În cadrul procesului de producţie, lucrăm intens la pregătirea ofensivei noastre electrice. În acest context, estimăm că putem produce autovehicule electrice în toate fabricile Mercedes-Benz Cars. Am început deja pregătiri intense în Bremen. În general, noua noastră organizare în procesul de producţie a devenit extrem de flexibilă, ceea ce ne permite să reacţionăm rapid în cazul creşterii cererii clienţilor", declară Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management.

Portofoliul de produse al fabricii din Bremen este format în prezent din zece modele diferite. Pe lângă autovehiculele convenţionale cu motoare cu ardere internă, hibrizii plug-in ai Clasei C şi GLC ies, de asemenea, de pe linia de producţie. În plus, GLC F-Cell - primul autovehicul fuel-cell din lume cu tehnologie plug-in - va fi produs în Bremen.

Bateria pentru noul autovehicul electric va fi dezvoltată de către filiala Daimler ACCUMOTIVE şi produsă în Kamenz (Saxonia). Producţia este în prezent extinsă, în contextul strategiei corporate CASE, cu o investiţie de 500 de milioane de euro. Astfel, va fi construită una dintre cele mai mari şi cele mai moderne fabrici de baterii din Europa. Pe viitor, ACCUMOTIVE va produce baterii litiu-ion pentru toate autovehiculele electrice Mercedes-Benz şi smart – atât pentru hibrizii plug-in, precum şi pentru autovehiculele complet electrice. Mai mult decât atât, fabrica va produce baterii pentru unităţile fixe Mercedes-Benz de stocare a energiei şi pentru sistemele cu 48 de volţi. Daimler plănuieşte o investiţie totală de peste un miliard de euro într-o unitate globală de producţie de baterii.

Fabrica Mercedes-Benz din Bremen este cel mai mare angajator privat din regiune, cu peste 12.500 de angajaţi. Zece modele diferite sunt asamblate aici, în acest moment: Clasa C Saloon, Estate, Coupé şi Cabriolet, Clasa E Coupé şi Cabriolet, SUV-urile GLC şi GLC Coupé, precum şi cele două maşini sport SLC şi SL.

Divizia Mercedes-Benz Cars Operations este responsabilă pentru producţia de autoturisme în 28 de locaţii din întreaga lume, ca parte a unei reţele care implică aproximativ 78.000 de angajaţi. Aceasta include funcţiile centrale de planificare a producţiei, dezvoltare a tehnologiei, logistică şi calitate. Mercedes-Benz Cars a produs mai mult de două milioane de autoturisme anul trecut, al cincilea record consecutiv.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270