Business Internaţional

Milenialii vor reprezenta cea mai bogată generaţie din istorie, arată un nou raport al Knight Frank. În următorii 20 de ani, în SUA, vor fi transferate active în valoare de 90 de trilioane de dolari

Milenialii vor reprezenta cea mai bogată generaţie din...

Autor: Valeriu Dănilă

02.03.2024, 20:34 674

Un uriaş transfer de avere pe parcursul următorului deceniu va face ca generaţia milenialilor să fie „cea mai bogată generaţie din istorie”, potrivit unui raport al Knight Frank, scrie CNBC.

Raportul a constatat că în următorii 20 de ani, generaţia tăcută, cei născuţi între 1928 şi 1945, respectiv generaţia baby boombers, între 1946 şi 1964, vor „preda frâiele” activelor bogate în proprietăţi şi a capitalurilor.

Knight Frank estimează că acest transfer va fi în valoare de 90 de trilioane de dolari.

Creşterea chiriilor, a inflaţiei şi a costurilor pentru facultate i-au determinat pe mileniali să aibă probleme în a putea cumpăra o casă şi a economisi bani.

 Liam Bailey, global head of research la Knight Frank, a explicat că transferul de avere are loc în timpul unor „schimbări sistemice” în modalitatea de alocare a investiţiilor.

„Milienialii vor să reducă consumul, 80% dintre respondenţii bărbaţi şi 79% dintre femei spun că vor să îşi dimunueze amprenta de carbon”, adaugă acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO