Business Internaţional

Miliardarul Bill Gates donează încă 20 de miliarde de dolari pentru propria fundaţie caritabilă

Miliardarul Bill Gates donează încă 20 de miliarde de...

Autor: Alex Ciutacu

14.07.2022, 13:08 787

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, donează încă 20 de miliarde de dolari în fundaţia pe care o conduce alături de fosta lui soţia, în timp ce promite că va majora sumele alocate de fundaţie cu 50%, în contextul unor provocări majore la nivel global în ceea ce priveşte lupta cu bolile, inegalitatea şi sărăcia, potrivit FT.

Mutarea lui Bill Gates va majora finanţarea Fundaţiei Bill & Melinda Gates cu 40%, ceea ce îi va permite celei mai mari organizaţii filantropice din lume să crească sumele pe care le cheltuie anual de la sub 6 miliarde de dolari înainte de pandemie la 9 miliarde de dolari până în 2026.

În ianuarie, fundaţia a anunţat că alocările totale de anul acesta se vor duce spre 6,7 miliarde de dolari, nivelul atins şi anul trecut, după ce şi-a majorat cheltuielile pentru a contribui la lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Resursele suplimentare alocate acum de Bill Gates vin în contextul în care pandemia a dus la regrese aproape pe toate planurile pe care s-a implicat fundaţia până acum, a explicat miliardarul într-o postare de blog. Totodată, războiul Rusiei din Ucraina ar putea duce la o creştere a foametei şi ar putea destabiliza ţările sărace.

Mai mult, Gates este de părere că economia mondială a intrat într-un ciclu de creştere redusă, ceea ce limitează abilitatea guvernelor de a lupta cu astfel de provocări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO