Business Internaţional

Ministrul de Externe al Israelului va vizita Turcia pe fondul unor îngrijorări de terorism

Ministrul de Externe al Israelului va vizita Turcia pe...

Autor: Iulian Moşneagu

19.06.2022, 21:52 31

Ministrul israelian de externe Yair Lapid intenţionează să viziteze Turcia în această săptămână, după recentele îngrijorări exprimate de Israel cu privire la faptul că cetăţenii săi ar putea fi atacaţi de agenţi iranieni în această ţară membră NATO.

Comunicatul Ministerului israelian de externe a precizat că Lapid, în timpul călătoriei sale de joi, se va întâlni cu omologul turc Mevlut Cavusoglu, care luna trecută a vizitat Israelul pentru a încuraja extinderea cooperării economice între cele două state, scrie Reuters.

Israelul şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Turcia, invocând suspiciuni de complot de asasinat sau răpire din partea Iranului, care a promis să răzbune asasinarea la 22 mai a unui colonel al Gărzilor Revoluţionare din Teheran, pe care a pus-o pe seama unor agenţi israelieni.

Iranul nu a comentat avertismentul de călătorie israelian, care se concentrează în prezent asupra Istanbulului.

Într-o declaraţie din 13 iunie, care nu a menţionat alte ţări, Ministerul de Externe al Turciei a făcut aluzie la avertisment şi a declarat că Turcia este o ţară sigură, cu „mecanisme de cooperare pentru lupta împotriva terorismului".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO