Momentul adevărului pentru Uniunea Europeană: Macron şi Merkel promit să prezinte până în luna iunie "o foaie de parcurs" pentru reformarea UE

17 mar 2018 Autor: Mircea Olteanu

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au promis că vor pregăti "o foaie de parcurs" privind reformarea Uniunii Europene, şi care ar urma să fi discutată la summitul UE din luna iunie, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

Liderul de la Paris a declarat că planul "ambiţios, clar" se va axa pe Zona euro, însă va acoperi şi alte chestiuni cheie, precum migraţia şi securitatea.

Mai rezervată, Merkel, aflată în prima sa vizită la Paris după realegerea în funcţia de cancelar, a subliniat că Franţa şi Germania "nu au mereu aceeaşi opinie, însă am urnit multe lucruri împreună şi am convingerea fermă că vom găsi căi de a merge înainte".

"Germania şi Franţa trebuie să conducă prin forţa exemplului", a adăugat cancelarul de la Berlin, adăugând că este necesar să se ajungă la un acord privind chestiuni precum "stabilizarea sustenabilă şi permanentă a euro, asigurarea competivităţii şi un plan comun privind politicile de azil".

 
Cuvinte cheie:
FRNAŢA
, GERMANIA
, UE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide