Business Internaţional

Moneda virtuală bitcoin depăşeşte 900 $ pe fondul riscurilor geopolitice, majorării dobânzilor în SUA

Moneda virtuală bitcoin depăşeşte 900 $ pe fondul...

Autor: Catalina Apostoiu

25.12.2016, 01:12 3278

Bitcoin se îndreaptă către cea mai mare apreciere săptămânală din iunie în condiţiile în care riscurile geopolitice în creştere au sporit cererea de active alternative, scrie Bloomberg.

Moneda virtuală a avansat cu 15% în această săptămână la 900,40 dolari în Hong Kong, creşterea înregistrată de aceasta în acest an atingând astfel 107%. Ultima dată când bitcoin a atins astfel de niveluri a fost în ianuarie 2014, când moneda  scădea de la preţul record de 1.137 dolari în urma imploziei bursei MtGox şi întăririi controalelor chineze.

Bicoin îşi continuă o creştere care a devansat orice altă monedă, indice de acţiuni şi contract de materii prime în acest an. Cumpărătorii au căutat active alternative în această săptămână în urma asasinării ambasadorului rus în Turcia şi atacului terorist din Berlin. Presiunile în scădere asupra yuanului, care s-au intensificat în această lună după ce SUA a anticipat un ritm mai rapid al majorărilor de dobândă anul viitor după victoria lui Donald Trump în alegeri, au crescut cererea de bitcoin în China.

Popularitatea bitcoin ca activ alternativ de refugiu este în creştere în rândul unor investitori pentru că moneda virtuală este considerată a fi mai puţin influenţată de reglementările guvernamentale şi modificările de politică monetară.

Aurul, care tinde să se tranzacţioneze în tandem cu bitcoin când cererea de active alternative este puternică, a înregistrat o scădere în acest trimestru pe fondul majorării dobânzilor din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO