Business Internaţional

Naufragiul Costa Concordia ar putea costa asigurătorii 405 milioane euro

 Naufragiul Costa Concordia ar putea costa asigurătorii 405 milioane euro

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

16.01.2012, 14:01 1110

Naufragiul vasului de croazieră Costa Concordia ar putea costa asigurătorii circa 405 milioane euro (512 milioane dolari), au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei, iar compania Carnivale, operatorul navei, va cheltui 95 milioane de dolari în urma incidentului.

Costa Concordia era asigurată de mai multe companii, inclusiv Assicurazioni Generali, RSA Insurance şi XL Group. Cele trei companii sunt expuse la posibile costuri de 405 milioane de euro în urma dezastrului, potrivit surselor citate, iar compania de reasigurare Hannover Re a anunţat că va înregistra o "pierdere majoră" de peste 10 milioane euro.

"În privinţa daunelor materiale, va fi una dintre cele mai costisitoare poliţe. Însă în cazul unor astfel de accidente, pierderile reale pentru industria asigurărilor vin odată ce apar răniţi şi morţi", comentează Eamonn Flanagan, analist de asigurări la Shore Capital Group.

Costa Concordia a naufragiat vineri în apropiere de insula Giglio din vestu Italiei, cu 3.200 de pasageri şi 1.000 de membri ai echipajului la bord, după ce s-a ciocnit de o stâncă.

Autorităţile au confirmat 5 morţi şi 15 dispăruţi, iar căpitanul navei a fost arestat şi este cercetat pentru omor din culpă, provocarea naufragiului şi abandonarea vasului înainte ca toate persoanele aflate la bord să fie evacuate în siguranţă.

Construcţia vasului a costat 450 milioane euro, potrivit comunicatului de presă care anunţa, în 2004, începerea lucrărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO