Business Internaţional

Nicolae Ciucă despre atacurile de la graniţa cu România: Atacurile aeriene ruseşti din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere

Nicolae Ciucă despre atacurile de la graniţa cu...

Autor: Laura Buciu

24.07.2023, 14:15 62

Atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune, spune, luni, preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă. Acesta condamnă astfel de atacuri.

„Atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri”, spune Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului afirmă că este evidentă intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei, acesta fiind şi motivul pentru care au fost atacate cele două puncte de o mare importanţă comercială.

„De exportul cerealelor ucrainene depinde aprovizionarea cu hrană a mai multor state, iar periclitarea acestor transporturi pune în pericol securitatea alimentară de pe plan mondial. România, împreună cu celelalte state ale lumii libere, rămân alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa”, a mai spus Ciucă.

Mai multe drone ale ruşilor au atacat porturile ucrainene Reni şi Ismail. Exploziile au putut fi văzute şi auzite de navigatorii români aflaţi în zonă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO