Business Internaţional

Noul CEO al Societe Generale, Slawomir Krupa, este pus sub presiune pentru a creşte evaluarea de piaţă a companiei. „Noile prognoze actualizate ale SocGen sunt dezămăgitoare”

Noul CEO al Societe Generale, Slawomir Krupa, este pus...

Autor: Valeriu Dănilă

18.09.2023, 13:19 225

Societe Generale este măturată pe bursă după ce CEO-ul Slawomir Krupa a redus prognozele de creştere ale băncii, scrie Bloomberg.

SocGen şi-a stabilit un o ţintă de creştere a veniturilor cuprinsă între 0 şi 2% pe parcursul următorilor trei ani. Slawomir Krupa a venit la conducerea băncii în urmă cu patru luni pe un mandat de creştere a eficienţei şi evaluării la bursă.

Acţiunile gigantului bancar au pierdut până la 7% din cotaţie, analiştii explicând că sunt dezamăgiţi de noile prognoze.

„Noile prognoze actualizate ale SocGen sunt dezămăgitoare”, au notat analiştii Thomas Hallett and Andrew Stimpson de la Keefe Bruyette & Woods. „Problemele structurale, pe termen lung, rămân în continuare acolo”.

Krupa a redus perspectivele de creştere a veniturilor deoarece încearcă să reducă sau chiar să elimine unele activităţi. Banca a anunţat deja ieşirea de pe piaţă în patru ţări africane, cu o a cincea entitate pusă în analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO