Business Internaţional

Noul pariu ambiţios al industriei cripto: Bitcoin va ajunge la 100.000$ până la sfârşitul anului 2025. „Cred că o dată ce etapa speculativă se încheie, încă nu suntem compet acolo, poţi construi proiecte bazate pe tehnologie şi poţi rezolva probleme în lume, în loc să fii doar un cazino gigant în care oamenii pariază”

Noul pariu ambiţios al industriei cripto: Bitcoin va...

Autor: Valeriu Dănilă

04.12.2023, 12:48 9146

Directorii din industria criptomonedelor se arată optimişti cu privire la posibilitatea ca Bitcoin să depăşească pragul de 100.000$ în 2024, scrie CNBC.

„Se pare că anul 2023 a fost doar pentru a pregăti creşterea ce va urma să vină. Sentimentul este puternic pentru 2024 şi 2025”, a declarat Pascal Gauthier, CEO-ul Ledger, într-un interviu săptămâna trecută.

Moneda digitală a atins maximul istoric în noiembrie 2021, ajungând atunci la o cotaţie de aproape 69.000$.

De atunci industria a început să fie lovită de multiple scandaluri, de la prăbuşirea unor monede, la falimente răsunătoare şi condamnări penale. FTX, considerat odată unul dintre cele mai mare exchange-uri de criptomonede, a dat faliment, iar fondatorul Sam Bankman-Fried riscă până la 100 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă.

În acelaşi timp, CEO-ul Binance, Changpeng Zgao a pledat vinovat în faţa judecătorilor americani şi a fost forţat să renunţe la conducerea companiei.

„Cred că o dată ce etapa speculativă se încheie, încă nu suntem compet acolo, poţi construi proiecte bazate pe tehnologie şi poţi rezolva probleme în lume, în loc să fii doar un cazino gigant în care oamenii pariază”, a arătat David Marcus, CEO-ul Lightspark.

O dată ce aceste probleme sunt îndepărtate, investorii sunt atenţi pe ceea ce industria consideră ca fiind dezvoltări pozitive.

Standard Chartered a declarat săptămâna trecută că preţul Bitcoin ar putea ajunge 100.000$ până la finalul anului 2024.

Matrixport, o firmă de servicii financiare din sfera cripto, a publicat săptămâna trecută o notă în care arată că preţul Bitcoin ar putea ajunge la 63.140$ până în aprilie 2024 şi 125.000$ până la sfârşitul anului viitor.

„Bazat pe modelul inflaţiei dezvoltat de noi, mediul macroeconomic va sufla vânt din spate criptomonedelor. O scădere a inflaţiei este anticipată, Rezerva Federală începând scăderea dobânzilor”, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO