Business Internaţional

Nu e bine deloc: După scăderea producţiei din Europa, acum urmează şi scăderea serviciilor într-un ritm mult mai alert decât se aştepta. „În mod clar, economia nu merge bine, având în vedere aceste cifre”.

Nu e bine deloc: După scăderea producţiei din Europa,...

Autor: Valeriu Dănilă

23.08.2023, 14:11 494

Scăderea activităţii economice din zona euro s-a intensificat, investitorii cred acum că Banca Centrală Europeană va întrerupe ciclul de înăsprire monetară la şedinţa de luna viitoare, scrie Bloomberg.

În luna august serviciile şi-au încetat creşterea urmând trendul setat de sectorul industrial în două dintre cele mai mari econonomii ale continentului, forţând schimbări pe piaţa muncii şi ducând la scăderea monedei unice.

Cifrele au fost deosebit de slabe în Germania, unde activitatea economică a scăzut în cel mai rapid ritm de la începtutul pandemiei de Covid în 2020. Franţa a raportat, de asemenea, o scădere pentru a treia lună consecutivă, în timp ce contracţia din restul regiunii s-a moderat.

Datele indică faptul că economia zonei euro se va contracta cu 0,2% în al treilea trimestru, comparativ cu o creştere de 0,3% în al doilea trimestru, potrivit lui Cyrus de la Rubia, economist şef la Hamburg Commercial Bank.

„Argumentul celor care pledează pentru o oprirea creşterii ratelor a devenit mai puternic”, a spus Dirk Schumacher, economist la Natixis SA. „În mod clar, economia nu merge bine, având în vedere aceste cifre”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO