Business Internaţional

O bancă mare din Olanda refuză să facă afaceri cu persoanele şi companiile implicate în industria gazelor de şist

O bancă mare din Olanda refuză să facă afaceri cu...

Autor: Bogdan Cojocaru

03.07.2013, 12:19 668

Banca olandeză Rabobank refuză să ofere credite agricultorilor şi companiilor implicate în industria gazelor de şist din cauza efectelor negative pe care exploatarea hidrocarburuilor de şist prin tehnologia fracturării hidraulice le au asupra mediului înconjurător, scrie publicaţia deVerdieping Trouw.

Rabobank este hotărâtă să nu finanţeze afacerile care au legătură cu extracţia gazelor de şist şi a resticţionat accesul la credit fermirilor care îşi închiriază terenurile companiilor de energie pentru efectuarea de operaţiuni legate de exploatarea gazelor de şist.

Purtătorul de cuvânt al băncii a explicat decizia acesteia făcând referire la diferenţele dintre legislaţia americană şi cea olandeză.

“Aici (în Olanda – n.r.) statul deţine drepturile asupra resurselor minerale. În SUA drepturile sunt deţinute de proprietarii terenurilor. Olandezii nu au aceleaşi drepturi”, a spus reprezentantul Rabobank.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO