Business Internaţional

O mişcare extremistă a depăşit aşteptările în alegerile din oraşul german Dresda

O mişcare extremistă a depăşit aşteptările în...

Autor: CătăIina Apostoiu

09.06.2015, 00:00 651

Mişcarea de extremă-dreapta şi antiislam Pegida a obţinut un scor peste aşteptări în alegerile pentru primăria oraşului est-german Dresda, câştigând aproape 10% din voturi, scrie The Guardian.

La primul scrutin, Tatiana Festerling, candidata mişcării, a ieşit pe locul patru, cu 9,6% din voturi, un rezultat peste aşteptări pentru un grup ale cărui manifestaţii săptămânale au scăzut constant în intensitate. Fondat la sfârşitul anului trecut, grupul a fost de asemenea slăbit de o serie de conflicte interne.

Singurul sondaj realizat înaintea alegerilor anticipa că grupul va câştiga doar 1-2% din voturi. Cel mai bun rezultat în prima rundă a alegerilor pentru primăria Dresda a fost obţinut de Eva-Maria Stange, candi­datul comun al social-democraţilor, ecologiştilor şi grupului de extremă - stânga Linke, aceasta fiind urmată de candidatul democraţilor liberi cu 31,7% din voturi. O a doua rundă urmează a fi organizată pe 5 iulie, niciunul dintre candidaţi nereuşind să obţină o majoritate absolută. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO