Business Internaţional

O nouă ameninţare la adresa Europei. Ce trebuie să facă de urgenţă statele UE, pentru a-şi proteja cetăţenii

O nouă ameninţare la adresa Europei. Ce trebuie să facă de urgenţă statele UE, pentru a-şi proteja cetăţenii

Autor: Business Magazin

19.12.2020, 09:19 120

Statele membre UE trebuie să îşi consolideze legislaţia pentru a proteja drepturile fundamentale ale cetăţenilor în raport cu inteligenţa artificială (AI), în condiţiile în care aceasta ar putea fi sursa unor erori şi discriminări, arată un raport publicat luni.

"O mare parte a interesului pentru AI se concentrează pe sprijinul său potenţial pentru creşterea economică. Modul în care poate afecta drepturile fundamentale a primit mai puţină atenţie", se arată în raportul publicat de Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA), o agenţie a UE cu sediul la Viena, Austria.

Chiar dacă Inteligenţa Artificială are diferite aplicaţii (asistenţă vocală, sisteme de recunoaştere a vocii şi facială, roboţi, automobile autonome) ea a început să fie utilizată şi de forţele de ordine precum şi de sectorul medical, sectorul privat şi de agenţiile de informaţii.

"Inteligenţa Artificială nu este infailibilă, ea este produsul oamenilor iar oamenii pot face greşeli. De aceea, oamenii trebuie să fie conştienţi atunci când AI este utilizată cu privire la modul în care funcţionează şi cum pot fi contestate deciziile automatizate", susţine directorul FRA, Michael O'Flaherty.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 
AFACERI DE LA ZERO