Business Internaţional

O nouă dispariţie misterioasă din guvernul chinez: Ministrul apărării, Li Shangfu, este demis în mod oficial după luni de zile de absenţă din viaţa publică

O nouă dispariţie misterioasă din guvernul chinez:...

Autor: Valeriu Dănilă

24.10.2023, 17:07 138

Guvernul chinez îl demite pe Li Shangfu din funcţia de ministru al apărării şi consilier de stat fară a numi un înlocuitor, scrie CNBC.

Acesta a preluat funcţia în luna martie ca urmare a unei remanieri la nivel guvernamental, însă nu a mai fost văzut în public de câteva luni. Li Shangfu s-a confruntat în trecut cu o anchetă despre achiziţia de armament.

Demiterea generalului chinez rămâne învăluită într-o umbră de mister şi speculaţii întrucât guvernul nu a comunicat public motivele deiciziei. Anterior, în luna iulie Qin Gang a fost eliberat într-un mod similar din funcţia de ministru al afacerilor externe, după o lună de absenţă.

Li Shangfu este supus sancţiunilor internaţionale din partea SUA încă din anul 2018 din cauza deciziei a cumpăra armament rusesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO