Business Internaţional

O nouă rundă de ajutor militar pentru Ucraina: SUA anunţă un pachet de asistenţă militară de 1,2 miliarde de dolari

O nouă rundă de ajutor militar pentru Ucraina: SUA...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

09.05.2023, 18:49 96

Administraţia de la Washington a anunţat, marţi, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare totală de 1,2 miliarde de dolari, în continuarea eforturilor pentru a ajuta armata ucraineană să respingă invazia militară rusă.

Noul plan de asistenţă are rolul de a reafirma "susţinerea constantă pentru Ucraina, inclusiv pentru consolidarea apărării antiaeriene şi pentru acoperirea necesităţilor privind muniţie de artilerie. Acest pachet, care totalizează 1,2 miliarde de dolari, este acordat prin intermediul Iniţiativei de Asistenţă în materie de Securitate pentru Ucraina (USAI)", anunţă Departamentul american al Apărării, potrivit unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Noul pachet evidenţiază angajamentul continuu al SUA de a răspunde celor mai urgente necesităţi ale Ucrainei prin angajamente pentru capabilităţi esenţiale pe termen scurt, precum sisteme antiaeriene şi muniţie, construind, în acelaşi timp, capacitatea forţelor armate ucrainene de apărare a teritoriului şi de a împiedica agresiunea rusă pe termen lung. Acest pachet include angajamente pentru obuze de artilerie suplimentare, de calibrul 155 de milimetri, şi susţinere pentru a permite Ucrainei să întreţină mai bine sistemele şi echipamentele", subliniază Pentagonul.

Până în prezent, Statele Unite au acordat Ucrainei asistenţă militară de 36,9 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat noul plan de asistenţă militară anunţat de Washington. "Apreciem acest semn de solidaritate cu Ucraina, manifestat într-o zi simbolică pentru noi - Ziua Europei şi Ziua victoriei împotriva nazismului în al II-lea Război Mondial. Împreună, ne îndreptăm spre o nouă victorie", a transmis Zelenski prin Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO