Business Internaţional

Operatorul portuar rus Summa Group plăteşte 186 mil. dolari pentru 49% din traderul de cereale de stat al ruşilor

Operatorul portuar rus Summa Group plăteşte 186 mil. dolari pentru 49% din traderul de cereale de stat al ruşilor

Autor: Gabriel Razi

29.05.2012, 10:42 261

Summa Group, cel mai mare operator portuar din Rusia, plăteşte 186 milioane de dolari pentru a prelua un pachet de acţiuni de 49% în cadrul companiei United Grain Company, trader de cereale deţinut de statul rus, scrie portalul blackseagrain.

"Com lua măsuri pentru a întări echipa de management prin adăugarea de noi competenţe cum ar fi experienţa în tranzacţiile globale cu cereale. United Grain este capabilă să devină un lider mondial în comerţul cu cereale", a declarat Alexander Vinokurov, preşedinte al Summa Group.

United Grain Company, companie pusă pe picioare în urmă cu trei ani de statul rus se concentrează pe achiziţiile de cereale pe care Moscova le face de pe piaţa liberă. Cu ajutorul fondurilor strânse în urmă vânzării pachetului de acţiuni compania intenţionează să îşi extindă capacitatea de stocare a terminalelor de export din porturi la 16 milioane de tone în următorii trei ani dar şi să atingă o ţintă de 8,4 milioane de tone pentru capacităţile de stocare din interiorul ţării.

În prezent companie deţine capacităţi de stocare a cerealelor de 1,2 tone şi controlează un terminal de export cu o capacitate de 4,5 milioane de tone/an în portul Novorossiysk la Marea Neagră.

Anterior United Grain a anunţat că a făcut exporturi de cereale de 1,2 milioane de tone în perioada ianuarie-martie. Valoarea acestor exporturi se ridică pe pieţele internaţionale la aproximativ 250 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO