Business Internaţional

Pakistanul este aproape salvat: Ţara este pe punctul de a încheia un acord cu FMI. Ministrul Energiei: „Vom putea reînvia acest program. Nu există niciun impas.”

Pakistanul este aproape salvat: Ţara este pe punctul de...

Autor: Valeriu Dănilă

09.02.2023, 14:01 212

Pakistanul se arată optimist cu privire la iminenţa încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internaţional pentru un pachet de finanţare în valoare de 6,5 miliarde de dolari, finanţare care va atenua penuria generalizată şi inflaţia în creştere, conform Bloomberg.

„Sper că unele probleme vor fi rezolvate în 24-48 de ore”, a declarat ministrul pakistanez al Energiei Khurram Dastgir Khan pentru Geo Television într-un interviu pe 8 februarie, sugerând că discuţiile se vor prelungi.

„În ultimele 10 zile au avut loc discuţii detaliate şi viguroase şi sper că discuţiile se vor încheia cu succes”, a spus Khan. „Vom putea reînvia acest program. Nu există niciun impas.”

„FMI a cerut în mod repetat un plan solid pentru orice ajutor pe care guvernul doreşte să le dea şi probleme de rezolvat, astfel încât să raporteze în consecinţă”.

Guvernul a asigurat un împrumut de 1,1 miliarde de dolari în august, parte a unui pachet de 6,5 miliarde de dolari convenit în 2019. Dar acesta a fost oprit de mai multe ori din cauza nerespectării condiţiilor de împrumut şi a dezacordurilor cu privire la planurile de cheltuieli.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO