Business Internaţional

Panică pe bursă: Softbank a decis să vândă aproape toate acţiunile deţinute la Alibaba

Panică pe bursă: Softbank a decis să vândă aproape...

Autor: Valeriu Dănilă

13.04.2023, 11:31 1745

SoftBank a decis să vândă aproape toate acţiunile deţinute în Alibaba, limitându-şi expunerea în China şi strângând numerar pe măsură ce scăderea pieţei slăbeşte valoarea investiţiilor sale în tehnologie, scrie Financial Times.

Grupul japonez, condus de fondatorul miliardar Masayoshi Son, a vândut anul acesta acţiuni Alibaba în valoare de aproximativ 7,2 miliarde de dolari prin foward contracts, după vânzări record de 29 de miliarde de dolari anul trecut.

Lichidarea va reduce participaţia SoftBank în grupul chinez de comerţ electronic de 262 de miliarde de dolari la doar 3,8%. Softbank a deţinut odată până la 34% din Alibaba.

Vânzarea acţiunilor vine într-un moment cheie pentru grupul japonez, care plănuieşte o listare de succes a companiei britanice de cipuri Arm, în timp ce încearcă să-şi revină după o serie de investiţii eşuate şi pierderi fără precedent. Pentru Alibaba, asta va însemna retragerea unui susţinător cheie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO